AO3 News

Post Header

Published:
2022-02-28 18:03:51 UTC
Original:
The Library of Moria is Moving to the AO3
Tags:

Library of Moria hoofding

Library of Moria, een Tolkien slash, femslash, gen, en RPF-fanfictie en fanart archief, wordt geïmporteerd naar het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief).

In deze post:

Achtergrondinformatie

Library of Moria werd in 2002 opgericht als een van de eerste Lord of the Rings-archieven, maar groeide al snel in omvang en populariteit. De archiefbeheerders hebben de Library of Moria bijna twintig jaar lang met veel liefde draaiende weten te houden, maar met de aankondiging dat de eFiction-software waar het archief op draait niet meer geüpdatet zal worden, realiseerden ze zich dat het slechts een kwestie van tijd is voor het archief niet meer bruikbaar is. Ze verhuizen het archief naar AO3 om er zeker van te zijn dat het online blijft voor iedereen die er de afgelopen jaren van heeft genoten, zodat ze er nog tientallen jaren weer naar terug kunnen komen.

Het doel van het Online Archive Rescue Project (Online Archieven Reddingsproject) van de Open Doors Committee (Open Deurencommissie) is om archiefbeheerders te helpen om de fanwerken in die archieven in AO3 op te nemen. Open Deuren werkt samen met beheerders om archieven te importeren wanneer deze de fondsen, tijd, of andere middelen die nodig zijn om hun archieven onafhankelijk te blijven onderhouden, niet meer hebben. Het is van extreem belang voor Open Deuren dat we samenwerken met beheerders die hun archieven willen importeren, en dat we alle krediet geven aan de producenten, zodat ze zoveel controle als mogelijk hebben over hun fanwerken.
Open Doors (Open Deuren) zal samen met Talullah, Azzy en Half Elf Lost, de Library of Moria importeren in een aparte, doorzoekbare verzameling op AO3. Als onderdeel van het behouden van het gehele archief zullen alle afbeeldingen op Library of Moria worden gehost op de servers van de OTW(Organisatie voor transformatieve Werken) en ingesloten worden op de bijbehorende AO3 werkpagina’s. Uiteindelijk zullen links naar de oude site doorverwijzen naar de verzameling op AO3, die doorzocht en gefilterd kan worden zodat individuele geïmporteerde werken gevonden kunnen worden.

We zullen werken beginnen te importeren van Library of Moria naar AO3 na maart.

Wat betekent dit voor makers met werken op Library of Moria?

We zullen een bericht sturen naar het e-mailadres dat van elke producent bekend is. Voor we importeren zullen we ons best doen om op AO3 te zoeken of er al een kopie aanwezig is. Als we er een vinden zullen wij dit werk uitnodigen voor de verzameling in plaats van het te importeren. Alle werken die gearchiveerd zijn namens een producent zullen hun naam bevatten in het bijschrift of de samenvatting van het werk.

Alle geïmporteerde werken zullen alleen zichtbaar zijn voor ingelogde AO3-gebruikers. Wanneer je jouw werken claimt, kan je ze openbaar zichtbaar maken, mocht je dat willen. Na 30 dagen zullen alle ongeclaimde werken zichtbaar worden gemaakt voor alle bezoekers. Daarna zullen we de site permanent sluiten.

Neem contact op met Open Deuren met je Library of Moria-pseud(s) en e-mailadres(sen), als:

  1. Je graag wilt dat wij je werken importeren, maar je het bericht op een ander e-mailadres wilt ontvangen dan je in het oorspronkelijke archief gebruikte.
  2. Je al een AO3 account hebt en je zelf je werken al hebt geïmporteerd.
  3. Je zelf je werken wilt importeren (ook als je nog geen AO3 account hebt).
  4. Je NIET wilt dat je werken naar AO3 verhuizen.
  5. Je het goed vindt dat wij je werken bewaren op AO3, maar graag wilt dat wij je naam ervan verwijderen.
  6. Als je andere vragen hebt waar wij je mee kunnen helpen.

Voeg de naam van het archief toe in de onderwerpregel van je e-mail. Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailaccount dat geassocieerd is met je Library of Moria-account, neem dan contact op met Open Deuren en wij zullen je helpen. (Als je de werken ook op een andere site gepost hebt, of je hebt een makkelijke manier om te bewijzen dat ze van jou zijn, dan is dat geweldig. Als dit niet het geval is zullen we samenwerken met de Library of Moria-beheerders om jouw claims te bevestigen.)

Op de Open Deuren Website vind je uitleg over

Als je nog vragen hebt...

Als je verder nog vragen hebt kan je een bezoek brengen aan de Open Deuren FAQ of contact opnemen met de Open Deuren commissie.

We zouden het ook fantastisch vinden als fans ons kunnen helpen het verhaal vande Library of Moria op Fanlore te behouden. Nog nooit een wiki bewerkt? Geen nood! Ga naar het nieuwe bezoekersportaal, of vraag de Fanlore Beheerders om tips.

We vinden het geweldig dat we de Library of Moria kunnen helpen behouden!

- Het Open Deuren team en Talullah, Azzy en Half Elf Lost.

De mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen op deze post wordt na 14 dagen uitgeschakeld. Als je na deze periode vragen, zorgen of opmerkingen hebt over deze import, neem dan contact op met Open Deuren.


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.