AO3 News

Post Header

Published:
2022-03-18 17:27:15 UTC
Original:
Animators Inc. is Moving to the AO3
Tags:

Focus en Portes Obertes

Animators Inc., un arxiu de ficció fan d’Anita Blake: Vampire Hunters, s’importarà a l’Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi).

En aquesta entrada:

Explicació dels antecedents

Animators Inc. / Anita Blake Puddu’s Site era una gran comunitat italiana sobre Anita Blake, oberta per Puddu el 2007. L’antic lloc web està tancat des de fa uns anys (2015), i després de molts “No seria bonic que la nostra espectacular ficció fan estigués encara en línia?”, els seus/les seves membres van decidir trobar finalment una llar per a les seves obres; per mantenir el material disponible pel seu propi i còmode ús, i pel gaudiment de les masses.

L’objectiu de l’Online Archive Rescue Project (Projecte de rescat d’arxius en línia) d’Open Doors (Portes Obertes) és ajudar els/les moderadors/es d’arxius a incorporar les obres d’aquests arxius a l’Archive of Our Own. El projecte treballa amb els/les moderadors/es per importar els seus arxius quan no tenen finançament, temps o altres recursos per continuar mantenint els seus arxius de forma independent. Per al Projecte de Portes Obertes és molt important treballar en col·laboració amb moderadors/es que vulguin importar els seus arxius, i acreditar íntegrament els/les creadors/es, donant-los el màxim control possible sobre les seves obres. Portes Obertes treballarà amb Puddu, Flora i Rubina per importar Animators Inc. a una col·lecció separada i cercable dins de l’AO3. Per tal de preservar l’arxiu totalment, tota la ficció fan actualment a Animators Inc. s’allotjarà als servidors de l’OTW (Organització per a les Obres Transformatives) i s’inserirà a les seves pròpies pàgines d’obra dins de l’AO3.

Començarem a importar obres des d’Animators Inc. a l’AO3 passat el març.

Què implica això per als creadors/es que tenien obres a Animators Inc. / Anita Blake Puddu’s Site?

Enviarem una notificació de la importació a l’adreça de correu electrònic que tenim per a cada creador/a. Farem tots els possibles per comprovar si ja hi ha una còpia de qualsevol de les obres abans d’importar. Si trobem que ja hi ha una a l’AO3, la convidarem a formar part de la col·lecció en comptes d’importar-la. Totes les obres arxivades en nom d’un creador/a inclouran el seu nom als crèdits o al resum de l’obra.

Totes les obres importades seran configurades per ser visibles només per als usuaris/es que hagin iniciat sessió a l'AO3. Un cop hagis reclamat les teves obres, podràs fer-les visibles per a tothom, si vols. Després de 30 dies, totes les obres que no hagin estat reclamades seran visibles per a tothom.

Contacta amb Portes Obertes amb el/s teu/s pseudònim/s i adreça/es de correu d’Animators Inc. si:

  1. Vols que importem les teves obres, però necessites que t’enviem la notificació a una adreça de correu electrònic diferent de la que feies servir a l’arxiu original.
  2. Si ja tens un compte a l’AO3 i has importat ja les teves obres personalment.
  3. Si vols importar les teves obres personalment (també si encara no tens un compte a l’AO3).
  4. Si NO vols que les teves obres es traslladin a l’AO3.
  5. Si et sembla bé que preservem les teves obres a l’AO3, però vols que en traiem el teu nom.
  6. Si tens cap altre dubte amb el qual et puguem ajudar.

Inclou el nom de l’arxiu a l'assumpte del teu correu. Si ja no tens accés al compte de correu associat amb el teu compte a Animators Inc., contacta amb Portes Obertes i et donarem un cop de mà. (Si has publicat les obres en algun altre lloc, o tens alguna manera fàcil de verificar que són teves, seria fantàstic; si no, treballarem amb els/les responsables d’Animators Inc. per confirmar-ho).

Consulta la pàgina del Projecte de Portes Obertes per a trobar instruccions sobre com

Si encara tens més preguntes...

Si encara tens més preguntes, visita la pàgina de preguntes freqüents del Projecte de Portes Obertes o contacta amb el comitè del Projecte de Portes Obertes.

També ens agradaria que la comunitat fan ens pogués ajudar a preservar la història d’Animators Inc. a Fanlore. Si ets principiant editant una wiki, no pateixis! Consulta el portal per a nous/es visitants o demana consell als jardiners/es de Fanlore.

Ens alegra poder ajudar a preservar Animators Inc. / Anita Blake Puddu’s Site!

- L'equip del Projecte de Portes Obertes i Puddu, Flora i Rubina


L'OTW és l’organització sense ànim de lucre que desenvolupa i manté projectes com l'AO3, Fanlore, Projecte de Portes Obertes, TWC i l'Advocació Jurídica de l'OTW. Som una organització gestionada per fans, totalment finançada per donatius, i amb una plantilla de voluntaris/es. Per saber més sobre nosaltres visita el lloc web de l'OTW. Per aprendre més sobre el nostre equip de traductors/es voluntaris/es, que han traduït aquesta entrada, visita la pàgina de Traducció.