AO3 News

Post Header

Published:
2022-03-18 17:28:43 UTC
Original:
Animators Inc. is Moving to the AO3
Tags:

Spotlight on Open Doors

Animators Inc., o arhivă de fanfiction Anita Blake: Vampire Hunter va fi importată pe Archive of Our Own – AO3 (Arhiva Noastră – AO3).

În această postare:

Explicație introductivă

Animators Inc. / site-ul lui Puddu despre Anita Blake a fost cea mai mare comunitate italiană despre Anita Blake, înființată de Puddu în 2007. Vechiul site a fost închis de câțiva ani (din 2015) și, după multe „Nu ar fi frumos dacă grozavele noastre fanfiction ar fi încă disponibile online?”, membrii săi/membrele sale au decis să găsească o nouă casă pentru lucrările lor, că să mențină materialele disponibile pentru un uz propriu comfortabil și pentru delectarea publicului.

Scopul Online Archive Rescue Project (Proiectului de Salvare al Arhivelor Online) al Open Doors (Comitetului Uși Deschise) constă în a-i ajuta pe moderatori și moderatoare să incorporeze lucrările fanilor de pe aceste arhive pe AO3. Uși Deschise lucrează împreună cu moderatorii/ moderatoarele pentru a le importa arhivele atunci când acestora le lipsesc fondurile, timpul sau alte resurse pentru a continua menținerea independentă a arhivelor lor. Este extrem de important pentru Comitetul Uși Deschise să lucrăm în colaborare cu moderatorii/ moderatoarele care doresc să-și importe arhivele și să-i credităm în totalitate pe creatori/ creatoare, oferindu-le cât mai mult control posibil asupra lucrărilor lor. Uși Deschise va lucra alături de Puddu, Flora and Rubina pentru a importa Animators Inc. într-o colecție separată și ușor de căutat pe AO3. Ca parte a păstrării arhivei în întregime, toate lucrările care se află momentan pe Animators Inc. vor fi găzduite pe serverele OTW (Organizației pentru Lucrări Transformative) și incorporate pe paginile lor AO3.

Vom începe importarea lucrărilor de pe Animators Inc. pe AO3 după luna martie.

Ce înseamnă acest lucru pentru creatorii/ creatoarele care au avut lucrări postate pe Animators Inc. /site-ul lui Puddu despre Anita Blake?

Vom trimite o notificare despre importare la adresele de e-mail pe care le avem pentru fiecare creator/ creatoare. Vom face tot posibilul să verificăm dacă există copii ale fiecărei lucrări înainte de importare. Dacă găsim deja o copie pe AO3, în loc să o importăm, o vom invita în colecție. Toate lucrările importate în numele creatorului/ creatoarei vor include numele său în secțiunea dedicată numirii autorului sau în rezumatul lucrării.

Toate lucrările importate vor putea fi vizualizate numai de către utilizatorii logați ai AO3. Odată ce îți revendici lucrările, le poți face vizibile publicului dacă dorești. După 30 de zile, toate lucrările importate care nu au fost revendicate vor fi făcute vizibile tuturor vizitatorilor. Apoi, vom închide permanent site-ul.

Te rugăm să contactezi Uși Deschise cu pseudonimul/pseudonimele și adresa/adresele tale de e-mail folosite pe Animators Inc. dacă:

  1. Vrei să-ți importăm lucrările, dar trebuie să-ți trimitem notificarea la o adresă de e-mail diferită de cea pe care ai folosit-o inițial pe arhivă.
  2. Ai deja un cont AO3 și ți-ai importat singur/ă lucrările.
  3. Dorești să-ți imporți lucrările singur/ă (inclusiv dacă nu ai încă un cont AO3).
  4. NU dorești ca lucrările tale să fie mutate pe AO3.
  5. Dorești să-ți conservăm lucrările pe AO3, dar dorești ca numele tău să fie înlăturat.
  6. Ai orice altă nelămurire cu care noi te putem ajuta.

Te rugăm să incluzi numele arhivei în căsuța destinată subiectului e-mail-ului tău. Dacă nu mai ai acces la contul de e-mail asociat cu contul tău de pe Animators Inc., te rugăm să contactezi Uși Deschise și noi te vom ajuta. (Dacă ai postat lucrările altundeva sau dacă ai un mod ușor de a verifica că îți aparțin, minunat; dacă nu, vom lucra împreună cu moderatorii/moderatoarele Animators Inc. pentru a-ți confirma revendicările.)

Te rugăm să folosești Website-ul Uși Deschise pentru instrucțiuni pentru

Dacă încă mai ai întrebări...

Dacă mai ai întrebări, vizitează Întrebări Frecvente despre Uși Deschise, sau contactează comitetul Uși Deschise.

Ne-am bucura și dacă fanii/ fanele ne-ar ajuta să conservăm povestea Animators Inc. pe Fanlore. Nu te îngrijora dacă nu ai mai editat niciodată pe wiki! Verifică portalul noului vizitator, sau cere sfaturi de la Grădinarii Fanlore.

Suntem bucuroși să ajutăm la conservarea Animators Inc./site-ul lui Puddu despre Anita Blake!

- Echipa Uși Deschise și Puddu, Flora și Rubina


OTW este o organizație non-profit, părinte al mai multor proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărei personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de traducători voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.