AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-05 00:32:27 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

Ens plau anunciar que en els dies vinents, posarem en marxa la primera part de les funcionalitats per bloquejar i silenciar: la possibilitat de bloquejar usuaris/àries registrats/des als comentaris i respostes de la teva obra.

Bloquejar i silenciar: un repàs

Implementarem dos conjunts de funcionalitats per ajudar als/les usuaris/àries a filtrar la seva experiència i afegir una protecció addicional contra l'assetjament, sense posar traves a aquells/es que vulguin crear i interactuar amb els continguts de l'Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi):

  • Bloquejar evitarà que certs/es usuaris/àries interactuïn amb tu.
  • Silenciar excluirà el contingut de certs/es usuaris/àries per que no formin part de la teva experiència personal a l'AO3.

Com que incorporar aquestes idees de cop al gran nombre de funcionalitats de l'AO3, les quals sovint estan interconnectades, seria una tasca monumental, hem preferit adoptar una estrategia gradual que et permetrà bloquejar i silenciar usuaris/àries en alguns àmbits mentre continuem treballant en la resta.

Bloquejar Part 1: Comentaris

La pàgina de Blocked Users (Usuaris/àries Bloquejats/des) descriu el que fa la funció de bloqueig i et permet bloquejar usuaris/àries addicionals a través d'un petit formulari. També llista els/les usuaris/àries que has bloquejat i et dona l'opció de desbloquejar-los.

En aquesta primera versió, estem enfocant-nos en bloquejar comentaris d'usuaris/àries registrats/des. Quan bloquegis un/a usuari/ària, aquest/a ja no podran comentar les teves obres ni respondre als comentaris que hagis fet a publicacions de notícies i obres d'altres creadors/es.

El bloqueig es mantindrà inclús si l'usuari/ària bloquejat/da es canvia el nom.

Pots bloquejar un/a usuari/ària prement el botó "Block" (Bloquejar) al seu perfil, tauler o comentaris. Els/les usuaris/àries que hagis bloquejat també poden desbloquejar-se des d'aquí.

A més, pots bloquejar un/a usuari/ària introduint el seu nom a la pàgina d'Usuaris/àries Bloquejats/des, a la que pots accedir a través de l’enllaç "Blocked Users" (Usuaris/àries Bloquejats/des) a la teva pàgina de preferències.

A la pàgina de Blocked Users hi ha una llista amb tots/es els/les usuaris/àries que has bloquejat. Els/les altres usuaris/àries no podran veure qui has bloquejat. Les úniques persones amb accés a la teva llista sou tu i alguns/es administradors/es de la pàgina amb determinats nivells d'accés.

Si sospites que algú que has bloquejat continua comentant les teves obres o contestant els teus comentaris a cap altre lloc de l'AO3, contacta amb Polítiques i Prevenció de l'Abús de l'AO3.

Tingues en compte que si has bloquejat un/a usuari/ària amb qui havies co-creat obres, aquest/a usuari/ària bloquejat/da encara podrà comentar en obres que hagueu co-creat. Tanmateix, no podrà respondre directament un dels teus comentaris en aquestes obres.

Silenciar: Una actualització

Estem treballant en una interfaç similar per silenciar usuaris/àries registrats/des, però que a la vegada, et permeti silenciar usuaris/àries, obres, sèries o obres externes mitjançant la creació d'una aparença de pàgina i el següent codi CSS:

  • .user-000 { display: none !important; } per amagar totes les obres, sèries i marcadors d'un/a usuari/ària de les llistes llistes d'obres i marcadors, i resultats de cerca, així com qualsevol comentari que un/a usuari/ària registrat/da hagi fet a obres i publicacions de notícies. Substitueix 000 amb l'ID de l'usuari/ària a qui pertanyen les obres que vols amagar. L'ID d'un/a usuari/ària és una sequència de números que poden trobar-se a la secció "My User ID" (El meu ID d'usuari/ària) al seu perfil. L'ID d'un/a usuari/ària no canvia, fins i tot quan l'usuari/ària es canvia el nom.
  • .work-000 { display: none !important; } per amagar una obra específica de llistats d'obres i marcadors, i resultats de cerca. Substitueix 000 amb l'ID de l'obra que vulguis amagar. L'ID d'una obra és una sequència de números que pots trobar a l'URL de la mateixa. L'ID apareix just després de /works/, per exemple https://archiveofourown.org/works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; }per amagar sèries específiques de llistats de marcadors i resultats de cerca. Substitueix 000 amb l'ID de la sèrie que vols amagar. L'ID d'una sèrie és una sequència de números que pots trobar a l'URL de la mateixa. L'ID apareix just després de /series/, per exemple https://archiveofourown.org/series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } per amagar una obra externa específica de llistats de marcadors i resultats de cerca. Substitueix 000 amb l'ID de l'obra externa que vols amagar. (Tingues en compte que podria haver-hi múltiples còpies d'una mateixa obra externa amb diferents IDs). L'ID d'una obra externa és una sequència de números que pots trobar a l'URL de la mateixa. L'ID apareix just després de /external_work/, per exemple https://archiveofourown.org/external_work/000.

Per amagar múltiples elements, pots separar els selectors amb una coma: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Altres opcions

A més de les pròximes funcionalitats per bloquejar i silenciar, hi ha altres formes de controlar la teva experiència a l'AO3.

A les Preguntes freqüents sobre les Eines de navegació no oficials hi ha una llista amb alguns scripts externs que et permeten filtrar contingut no desitjat, i aquí et deixem algunes opcions integrades per gestionar diverses funcionalitats:

Estem treballant continuament per poder oferir més opcions com aquestes, així que assegura't de fer un cop d'ull sovint. Anunciem la majoria de canvis importants a l'AO3. També pots trobar-nos com @AO3_Status a Twitter o ao3org a Tumblr i seguir-nos per estar al dia.