AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-05 00:36:40 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

We kondigen met trots aan dat we in de komende dagen het eerste deel van onze blokkeer- en dempfuncties zullen implementeren: de mogelijkheid om specifieke ingelogde gebruikers te blokkeren, zodat ze geen opmerkingen of reacties op je werken kunnen achterlaten.

Blokkeren en dempen: Een Opfriscursus

We zullen twee soorten functies implementeren om gebruikers de mogelijkheid te geven hun eigen ervaring vorm te geven en om een extra beschermingslaag tegen intimidatie toe te voegen, zonder het moeilijker te maken om inhoud te plaatsen en vinden op Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief):

  • Blokkeren zal het voor specifieke gebruikers onmogelijk maken om met jou interacties aan te gaan.
  • Dempen zal inhoud van specifieke gebruikers verwijderen uit jouw persoonlijke AO3-ervaring.

Omdat het een onmogelijke opgave zou zijn om al deze veranderingen tegelijk toe te passen op het grote web van onderling verbonden AO3-functies, doen we het stap voor stap. Hierdoor kan je nu gebruikers blokkeren en dempen op bepaalde delen van AO3 terwijl we blijven werken aan de rest.

Blokkeren Deel 1: Opmerkingen

Op de Blocked Users (Geblokkeerde Gebruikers) pagina staat wat blokkeren is. Hier kan je ook gebruikers blokkeren met behulp van een kort formulier. Er staat ook een lijst van gebruikers die je al geblokkeerd hebt, met de optie deze te deblokkeren.

De focus van deze eerste stap is het blokkeren van opmerkingen van ingelogde gebruikers. Als je een gebruiker blokkeert, kan diegene niet langer opmerkingen achterlaten op jouw werken of reageren op opmerkingen die jij gemaakt hebt op nieuwsberichten of andere werken. Hun bestaande opmerkingen of reacties op jouw werken kunnen ze niet langer bewerken.

Gebruikers die hun gebruikersnaam veranderen, blijven nog steeds geblokkeerd.

Je kan een gebruiker blokkeren door op de knop "Block" (blokkeren) te klikken op hun profiel, dashboard of opmerkingen. Gebruikers die je al geblokkeerd hebt, kunnen op deze plekken ook gedeblokkeerd worden.

Je kan een gebruiker ook deblokkeren door hun gebruikersnaam in te vullen op de nieuwe pagina "Blocked Users" (geblokkeerde gebruikers). Deze pagina is de vinden door op "Blocked Users" te klikken in je Voorkeuren.

Op de Blocked Users pagina staan alle gebruikers die je geblokkeerd hebt. Andere gebruikers kunnen niet zien wie je geblokkeerd hebt – jouw lijst met geblokkeerde gebruikers is alleen zichtbaar voor jou en admins vanaf een bepaald toegangsniveau.

Als je vermoedt dat een gebruiker die je geblokkeerd hebt nog steeds reacties op jouw werken of AO3-berichten achterlaat, neem dan contact op met de Beleids- en Misbruikcommissie.

Houd er rekening mee dat gebruikers die ook medeproducent zijn van een van jouw werken nog steeds opmerkingen kunnen achterlaten op de werken die zij met jou geproduceerd hebben. Ze kunnen echter niet direct reageren op jouw opmerkingen op deze werken.

Dempen: Een Update

We werken nog aan een interface voor het dempen van ingelogde gebruikers, maar in de tussentijd kan je gebruikers, werken, series of externe werken dempen door een site skin te maken en de volgende CSS toe te passen:

  • .user-000 { display: none !important; } om alle werken, series en bladwijzers van een gebruiker te verbergen in lijsten en zoekresultaten. Dit verwijdert ook opmerkingen van deze gebruiker op werken en nieuwsberichten. Vervang 000 met de ID van de gebruiker wiens werken je wil verbergen. Iemands ID is een aantal cijfers die je kan vinden op het gebruikersprofiel onder "My User ID is". Als gebruikers hun gebruikersnaam veranderen, blijft hun ID hetzelfde.
  • .work-000 { display: none !important; } om een specifiek werk te verbergen in lijsten en zoekresultaten. Vervang 000 met de ID van het werk dat je wil verbergen. De ID van een werk is een aantal cijfers dat te vinden is in de URL van dat werk. Dit zijn de cijfers direct na /works/, bijvoorbeeld https://archiveofourown.org/works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; } om een specifieke serie te verbergen in lijsten, zoekresultaten en series op gebruikerspagina's. Vervang 000 door de ID van de serie die je wil verbergen. De ID van een serie is een aantal cijfers dat te vinden is in de URL van die serie. Dit zijn de cijfers direct na /series/, bijvoorbeeld https://archiveofourown.org/series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } om een specifiek extern werk te verbergen in lijsten en zoekresultaten. Vervang 000 door de ID van het externe werk dat je wil verbergen. (Let op: er kunnen meerdere kopieën van een extern werk bestaan, ieder met hun eigen ID.) De ID van een extern werk is een aantal cijfers dat te vinden is in de URL van het externe werk. Dit zijn de cijfers direct na /external_work/, bijvoorbeeld https://archiveofourown.org/external_work/000.

Om meerdere IDs in te vullen, moet je de codes van elkaar scheiden met een komma: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Andere Opties

Naast de binnenkort beschikbare opties voor blokkeren en dempen, bestaan er nu al een aantal manieren om jouw AO3-ervaring te personaliseren.

In onze FAQ lijst voor onofficiële browser tools staan een paar third-party scripts waarmee je ongewenste inhoud kan filteren en hieronder volgen nog een aantal manieren om dit soort aanpassingen te maken:

We blijven altijd aan dit soort opties werken, dus houd ons in de gaten – de meeste grote wijzigingen worden op AO3 als nieuwbericht aangekondigd kort voordat ze doorgevoerd worden. Je kan ook @AO3_Status volgen op Twitter of ao3org volgen op Tumblr om deze updates te ontvangen.