AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-05 00:39:27 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

Sa zadovoljstvom vam javljamo da ćemo u sljedećih nekoliko dana implementirati prvi dio funkcija blokiranja i stišavanja: mogućnost blokiranja određenih ulogiranih korisnika da komentiraju na vaša djela i odgovaraju na vaše komentare.

Blokiranje i stišavanje: Osvježenje

Implementirat ćemo dva seta funkcija koji će pomoći korisnicima u prilagođavanju vlastitog iskustva, te dodati sloj zaštite protiv uznemiravanja, bez da im otežavamo stvaranje i interakciju sa sadržajem na Archive of Our Own – AO3 (Našem vlastitom arhivu):

  • Blokiranje, koje će spriječiti interakciju određenih korisnika s vama
  • Stišavanje, koje će isključiti sadržaj određenih korisnika iz vašeg osobnog AO3 doživljaja.

Uzimajući u obzir da bi primjena ovih koncepata na mnogobrojna i često međusobno povezana AO3 svojstva bila ogroman zadatak, pristupit ćemo joj postepeno, kako bi vam omogućili da blokirate i stišate korisnike u nekim dijelovima stranice, dok radimo na drugima.

Blokiranje - Prvi dio: Komentari

Stranica

U prvom ćemo se izdanju fokusirati na blokirane komentare ulogiranih korisnika. Nakon što blokirate korisnika, više neće moći ostavljati komentare na vaša djela, ili odgovoriti na komentare koje ste ostavili na objavama vijesti ili na drugim djelima kreatora. Isto tako, bit će u nemogućnosti urediti postojeće komentare ili odgovore koje su vam ostavili.

Čak i da blokirani korisnik promijeni svoje ime, status blokiranog se neće promijeniti.

Možete blokirati korisnika tako da pritisnete gumb "Block" (Blokiraj) na njihovom profilu, upravljačkoj ploči, ili komentarima. Korisnike koji su bili blokirani na ovim mjestima također možete odblokirati.

Također možete blokirati korisnika tako što upišete njihovo ime na novoj Blocked users stranici,dostupno praćenjem linka "Blocked Users" (Blokirani korisnici) na stranici s vašim postavkama.

Stranica Blokirani korisnici navodi sve korisnike koje ste blokirali. Drugi korisnici neće moći vidjeti koga ste blokirali - jedine osobe s pristupom vašem popisu blokiranih korisnika bit ćete vi i administratori stranice s određenim razinama pristupa.

Ako sumnjate da netko koga ste blokirali još uvijek komentira vaše radove ili odgovara na vaše komentare negdje drugdje na AO3, kontaktirajte tim za Pravila i zlouporabu.

Imajte na umu da ako blokirate korisnika s kojim ste zajedno stvarali djela, vaš blokirani sukreator i dalje će moći komentirati djela koja ste zajedno kreirali. Međutim, oni neće moći izravno odgovoriti na vaše komentare o tim djelima.

Stišavanje: Ažuriranje

Radimo na sličnom sučelju za stišavanje prijavljenih korisnika, ali u međuvremenu možete isključiti zvuk korisnika, djela, serije ili vanjske radove tako što kreiranjem stranice i koristeći sljedeći CSS:

  • .user-000 { display: none !important; } sakriti sva korisnička djela, serije i oznake iz popisa poslova i oznaka i rezultata pretraživanja, kao i svih prijavljenih komentara koje je korisnik ostavio na radove ili objave vijesti. Zamijeniti 000 s ID-om korisnika čije radove želite sakriti. Korisnički ID je niz brojeva koji se mogu pronaći na korisničkom profilu u odjeljku "Moj korisnički ID je". ID korisnika se ne mijenja ako korisnik promijeni ime.
  • .work-000 { display: none !important; } za skrivanje određenog djela iz popisa posla i oznaka i rezultata pretraživanja. Zamijeniti 000 s ID-om djela koje želite sakriti. ID djela je niz brojeva koji se mogu pronaći u URL-u posla. ID dolazi odmah nakon toga/works/, npr. https://archiveofourown.org/works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; } da sakrijete određenu seriju s popisa oznaka i rezultata pretraživanja, kao i stranica serijala korisnika. Zamijeniti 000 s ID-om serije koju želite sakriti. ID serije je niz brojeva koji se mogu pronaći u URL-u serije. ID dolazi odmah nakon toga /series/, npr. https://archiveofourown.org/series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } za skrivanje određenog vanjskog djela iz popisa oznaka i rezultata pretraživanja. Zamijeniti 000 s ID-om vanjskog rada koji želite sakriti. (Imajte na umu da može postojati više kopija danog vanjskog rada, svaka s različitim ID-om.) ID vanjskog rada je niz brojeva koji se mogu pronaći u URL-u vanjskog rada. ID dolazi odmah nakon toga/external_work/, npr. https://archiveofourown.org/external_work/000.

Da biste sakrili više stavki, birače možete odvojiti zarezom: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Druge mogućnosti

Uz nadolazeće značajke blokiranja i utišavanja, postoji niz postojećih načina za kontrolu vašeg AO3 iskustva.

Naša najčešća pitanja o neslužbenim alatima preglednika navode neke skripte trećih strana koje vam omogućuju filtriranje neželjenog sadržaja, a ovdje su neke ugrađene opcije za upravljanje raznim značajkama:

Uvijek radimo na više ovakvih opcija, stoga redovito provjeravajte - većinu velikih promjena najavljujemo ovdje na AO3 News nedugo prije nego što budu objavljene. Također možete pratiti @AO3_Status na Twitteru ili ao3org na Tumblru da biste ostali u toku.