AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-05 00:52:43 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

Vi er glade for å kunne annonsere at vi i de neste dagene kommer til å rulle ut den første delen av våre blokkerings- og skjulefunksjoner: muligheten til å blokkere spesifikke innloggede brukere fra å kommentere på verkene dine og å svare på kommentarene dine.

Blokkering og skjuling: en repetisjon

Vi kommer til å implementere to sett med funksjoner for å hjelpe brukere med å tilpasse sine egne opplevelser og legge til et lag av beskyttelse mot trakassering, uten å gjøre det vanskeligere for brukere å skape og samhandle med innhold på Archive of Our Own – AO3 (Vårt eget arkiv):

  • Blokkering, som vil forhindre visse brukere fra å samhandle med deg.
  • Skjuling, som vil ekskludere innhold fra visse brukere fra din personlige opplevelse av AO3.

Fordi det ville være en massiv oppgave å implementere disse konseptene i alle AO3s mange og ofte sammenkoblede funksjoner samtidig, har vi valgt en gradvis tilnærming som vil tillate deg å blokkere og skjule brukere på noen områder mens vi fortsetter å jobbe med andre.

Blokkering del 1: kommentarer

Blokkerte brukere-siden beskriver hva blokkering gjør og lar deg blokkere ytterligere brukere via et kort skjema. Den viser også en liste over brukere du har blokkert og gir deg muligheten til å oppheve blokkeringen av dem.

Med denne første utgivelsen fokuserer vi på å blokkere kommentarer fra innloggede brukere. Når du blokkerer en bruker vil de ikke lenger ha mulighet til å kommentere på verkene dine eller svare på kommentarer du har lagt inn på nyhetsinnlegg eller andre brukeres verk. De vil heller ikke ha mulighet til å redigere eksisterende kommentarer eller svar de har sendt deg.

Den blokkerte brukeren vil fortsatt være blokkert selv om brukeren endrer navn.

Du kan blokkere en bruker ved å trykke på knappen "Block" (blokker) på deres profil, skrivebord, eller kommentarer. Du kan også oppheve blokkeringen av tidligere blokkerte brukere fra samme sted.

Du kan også blokkere en bruker ved å skrive inn navnet deres i den nye blokkerte brukere-siden, som du finner ved å følge lenken "Blocked Users" (blokkerte brukere) på siden for dine preferanser.

Blokkerte brukere-siden har en liste over alle brukerne du har blokkert. Andre brukere kan ikke se hvem du har blokkert – de eneste personene som kan se listen over brukere du har blokkert vil være deg og sideadministratorer med visse tilgangsnivåer.

Hvis du mistenker at noen du har blokkert fortsatt kommenterer på verkene dine eller svarer på kommentarer andre steder på AO3, ta kontakt med teamet for retningslinjer og misbruk.

Vennligst merk deg at dersom du blokkerer en bruker du har skapt verk sammen med, vil den blokkerte brukeren fortsatt kunne kommentere på verk dere har skapt sammen. De vil derimot ikke ha mulighet til å svare direkte på dine kommentarer på disse verkene.

Skjuling: en oppdatering

Vi jobber med et lignende grensesnitt for å skjule innhold fra innloggede brukere, men i mellomtiden kan du skjule brukere, verk, serier, eller eksterne verk ved å skape en ny layout og bruke følgende CSS:

  • .user-000 { display: none !important; } for å gjemme alt av en brukers verk, serier og bokmerker fra verk- og bokmerkeoppføringer og søkeresultater, i tillegg til alle innloggede kommentarer brukeren har lagt igjen på verk eller nyhetsinnlegg. Erstatt 000 med IDen til brukeren som du ønsker å skjule verkene til. En brukers ID er en rekke med tall som kan finnes på brukerens profil i seksjonen "My user ID is" (min bruker-ID er). En brukers ID endres ikke hvis brukeren endrer navnet sitt.
  • .work-000 { display: none !important; } for å gjemme et spesifikt verk fra verk- og bokmerkeoppføringer og søkeresultater. Erstatt 000 med IDen til verket du ønsker å gjemme. Verkets ID er en rekke med tall som kan finnes i verkets URL. IDen kommer umiddelbart etter /works/, f.eks. https://archiveofourown.org/works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; } for å gjemme en spesifikk serie fra bokmerkeoppføringer og søkeresultater, i tillegg til brukeres seriesider. Erstatt 000 med IDen til serien du vil skjule. Seriens ID er en rekke med tall som kan finnes i seriens URL. IDen kommer umiddelbart etter /series/, f.eks. https://archiveofourown.org/series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } for å gjemme et spesifikt eksternt verk fra bokmerkeoppføringer og søkeresultater. Erstatt 000 med IDen til det eksterne verket du ønsker å skjule. (Merk at det kan finnes flere kopier av et gitt eksternt verk, og at hver har en unik ID.) Det eksterne verkets ID er en rekke med tall som kan finnes i det eksterne verkets URL. IDen kommer umiddelbart etter /external_work/, f.eks. https://archiveofourown.org/external_work/000.

For å skjule flere ting, kan du separere kodelinjene med et komma: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Andre alternativer

I tillegg til de kommende funksjonene for blokkering og skjuling, finnes det en rekke eksisterende måter å kontrollere din AO3-opplevelse.

Vår FAQ for uoffisielle verktøy for nettlesere lister opp noen tredjepartsskripter som lar deg filtrere ut uønsket innhold, og her er noen innebygde alternativer for å administrere ulike funksjoner:

Vi jobber alltid med flere alternativer slik som dette, så sjekk innom regelmessig – vi annonserer de fleste store endringer her på AO3 nyheter kort tid før de blir sluppet. Du kan også følge @AO3_Status på Twitter eller ao3org på Tumblr for å holde deg oppdatert.