AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-06 21:19:06 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

Det er med stor glæde, at vi kan annoncere, at vi i de næste dage vil udrulle den første del af vores blokering- og slukke-funktion: muligheden for at blokere specifikke indloggede brugere fra at kommentere på dine værker og svare på dine kommentarer.

At blokere og slukke: en genopfrisker

Vi kommer til at implementere to former for funktioner, der kan hjælpe brugere med at styre deres egen oplevelser og tilføje ekstra beskyttelse mod chikane, uden at det bliver sværere for folk at skabe og interagere med indhold på Archive of Our Own – AO3 (Vores Eget Arkiv):

  • Blokering, der vil forhindre specifikke brugere i at interagere med dig.
  • Slukning, der vil ekskludere indhold fra specifikke brugere fra din personlige AO3-oplevelse.

Da det ville være en massiv opgave at implementere disse koncepter ind i alle AO3's talrige og ofte forbundne funktioner på samme tid, gør vi det i stedet gradvist, hvilket gør det muligt for dig at blokere og slukke for brugere på nogle områder, mens vi fortsat arbejder på andre.

Blokering part 1: kommentarer

Blokerede

Med denne første offentliggørelse fokuserer vi på at blokere kommentarer fra indloggede brugere. Når du blokerer en bruger, vil de ikke længere være i stand til at kommentere på dine værker eller svare på kommentarer, du har efterladt på nyhedsoplæg eller andre skaberes værker. De vil heller ikke være i stand til at redigere eksisterende kommentarer eller svar, de har efterladt dig.

Blokeringen vil fortsætte, selv hvis den blokerede bruger ændrer sit navn.

Du kan blokere en bruger ved at vælge "Block" (Blokér)-knappen på deres profil, dashboard eller kommentar. Brugere, du tidligere har blokeret, kan også blive afblokeret via disse steder.

Du kan også blokere en bruger ved at indtaste deres navn på den nye Blokerede brugere-side, der kan tilgås ved at følge "Blocked Users" (Blokerede brugere)-linket i dine indstillinger.

Blokerede Brugere-siden lister alle de brugere, du har blokeret. Andre brugere vil ikke være i stand til at se, hvem du har blokeret – de eneste personer med adgang til din liste med blokerede brugere vil være dig og sideadmins med specifikke adgangsniveauer.

Hvis du mistænker, at en, du har blokeret, stadig kommenterer på dine værker eller svarer på dine kommentarer andre steder på AO3, så kontakt Retningslinjer & Misbrug.

Vær opmærksom på, at hvis du blokerer en bruger, som er medskaber på et af dine værker, så vil din blokerede medskaber stadig være i stand til at kommentere på det specifikke værk. De vil dog ikke være i stand til at besvare dine kommentarer direkte.

At slukke: en opdatering

Vi arbejder på et lignende interface for brugere, du har slukket for, men i mellemtiden kan du slukke for brugere, værker, serier eller eksterne værker ved at lave et site skin og bruge følgende CSS:

  • .user-000 { display: none !important; } for at gemme en brugers værker, serier, bogmærker på værk- og bogmærkelister, søgeresultater og de kommentarer, vedkommende har efterladt på værker eller nyhedsindlæg. Erstat 000 med bruger-ID’et på den person, hvis værker du gerne vil gemme. En brugers ID er en række tal, der kan findes på brugerens profil i "My user ID is"-sektionen. En brugers ID ændrer sig ikke, hvis brugeren ændrer deres navn.
  • .work-000 { display: none !important; } for at gemme specifikke værker på værk- og bogmærkelister og i søgeresultater. Erstat 000 med værk-ID'et på det værk, du gerne vil skjule. Værk-ID'et er en række tal, der kan findes i værkets URL. ID'et kommer lige efter /works/, f.eks. https://archiveofourown.org/works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; } for at gemme specifikke serier fra bogmærkelister, søgeresultater og brugersider med serier. Erstat 000 med ID'et på den serie, du gerne vil skjule. Serie-ID'et er en række tal, der kan findes i seriens URL. ID'et kommer lige efter /series/, f.eks. https://archiveofourown.org/series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } for at gemme et specifikt eksternt værk fra bogmærkelister og søgeresultater. Erstat 000 med ID'et på de eksterne værk, du gerne vil skjule. (Bemærk, at der måske er flere kopier af det eksterne værk, der alle har forskellige ID'er.) Det eksterne værks ID er en række tal, der kan findes i værkets URL. ID'et kommer lige efter /external_work/, f.eks. https://archiveofourown.org/external_work/000.

For at skjule flere elementer kan du opdele valgene med et komma: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Other Options

Udover de kommende blokering- og slukke-funktioner er der et udvalg af allerede eksisterende måder at kontrollere din AO3-oplevelse.

Vores uofficielle Browser-værktøjer FAQ lister nogle trejdeparts-scripts, der lader dig filtrere uønsket indhold fra, og her er nogle indbyggede funktioner til at kontrollere flere funktioner:

Vi arbejder hele tiden på flere funktioner som disse, så husk ofte at vende tilbage – Vi annoncerer de fleste store ændringer her på AO3 News, kort før de bliver lanceret. Du kan også følge @AO3_Status på Twitter eller ao3org på Tumblr for at holde dig opdateret.