AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-18 10:49:41 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että tulevina päivinä otamme käyttöön ensimmäisen osan esto- ja hiljennystyökaluista: mahdollisuuden estää tiettyjä kirjautuneita käyttäjiä kommentoimasta teoksiasi ja vastaamasta kommentteihisi.

Estäminen ja hiljentäminen: pikakertaus

Otamme käyttöön kahdenlaisia ominaisuuksia auttaaksemme käyttäjiä vaikuttamaan omaan kokemukseensa ja lisäämään turvallisuutta kuitenkaan tekemättä Archive of Our Own - AO3:ssa (Oma arkisto) julkaisemisesta ja kommunikoinnista vaikeampaa:

  • Estäminen, joka estää tiettyjä käyttäjiä olemasta vuorovaikutuksessa kanssasi.
  • Hiljentäminen, joka piilottaa tiettyjen käyttäjien sisällön omasta AO3-kokemuksestasi.

Koska näiden kaikkien ominaisuuksien soveltaminen AO3:n lukuisiin ja usein toisiinsa linkittyneisiin ominaisuuksiin olisi valtava urakka, otamme aluksi käyttöön mahdollisuuden estää ja hiljentää käyttäjiä tietyillä osa-alueilla samalla kun jatkamme työtä muiden parissa.

Estäminen osa 1: Kommentit

Estetyt käyttäjät -sivu kuvaa, mitä estäminen tekee, ja antaa sinun estää käyttäjiä lyhyen lomakkeen avulla. Se listaa myös estämäsi käyttäjät ja antaa mahdollisuuden sallia heidät.

Tässä ensimmäisessä julkaisussa keskitymme sisäänkirjautuneiden käyttäjien kommenttien estämiseen. Kun estät käyttäjät, he eivät voi enää kommentoida teoksiasi tai tai vastata kommentteihin tai vastauksiin, joita olet jättänyt uutispostauksiin tai muiden käyttäjien teoksiin. He eivät myöskään voi muokata aiemmin sinulle jättämiään kommentteja tai vastauksia.

Estäminen pysyy voimassa, vaikka käyttäjä muuttaisi nimensä.

Voit estää käyttäjiä painamalla "Block" (Estä) -painiketta heidän profiileissaan, työpöydällä tai kommenteissa. Näissä sijainneissa voit myös sallia aiemmin estämäsi käyttäjät.

Voi myös estää käyttäjiä lisäämällä heidän nimensä uudelle Estetyt käyttäjät -sivulle, jolle pääset seuraamalla "Blocked Users" (Estetyt käyttäjät) -linkkiä Asetukset-sivullasi.

Estetyt käyttäjät -sivu listaa kaikki käyttäjät, jotka olet estänyt. Muut käyttäjät eivät näe, keitä olet estänyt - ainoastaan sinulla ja joillakin sivuston ylläpitäjillä on pääsy tälle sivulle.

Jos epäilet, että joku, jonka olet estänyt, kommentoi edelleen teoksiasi tai vastaa sinulle muualla AO3:ssa, ota yhteyttä Säännöt & väärinkäytökset -toimikuntaan.

Huomaathan, että jos estät käyttäjän, jonka kanssa olet julkaissut teoksia, estetty kanssatekijä voi edelleen kommentoida yhdessä julkaisemianne teoksia. He eivät kuitenkaan voi suoraan vastata kommentteihisi näissä teoksissa.

Hiljentäminen: Päivitys

Työn alla on myös vastaava käyttöliittymä sisäänkirjautuneiden käyttäjien hiljentämiseksi, mutta ennen sen valmistumista voit hiljentää käyttäjiä, teoksia, sarjoja tai ulkoisia teoksia luomalla ulkoasun ja käyttämällä seuraavaa CSS:ää:

  • .user-000 { display: none !important; } piilottaa käyttäjän teokset, sarjat ja kirjanmerkit teos- ja kirjanmerkkilistauksista ja hakutuloksista, sekä kaikki kommentit, jotka käyttäjä on sisäänkirjautuneena jättänyt teoksiin tai uutispostauksiin. Korvaa 000 sen käyttäjän käyttäjätunnisteella (User ID), jonka haluat estää. Löydät tunnisteen käyttäjän profiilista "My user ID is" -osiosta. Käyttäjätunniste ei muutu, vaikka käyttäjä muuttaisi nimeään.
  • .work-000 { display: none !important; } piilottaaksesi tietyn teoksen teos- ja kirjanmerkkilistauksista ja hakutuloksista. Korvaa 000 sen teoksen tunnisteella, jonka haluat piilottaa. Teoksen tunniste on numerosarja, jonka löydät teoksen osoitteesta. Tunniste tulee heti /works/ jälkeen, esimerkiksi https://archiveofourown.org/works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; } piilottaaksesi tietyn sarjan teos- ja kirjanmerkkilistauksista ja hakutuloksista, sekä käyttäjien Sarjat-sivulta. Korvaa 000 sen sarjan tunnisteella, jonka haluat piilottaa. Sarjan tunniste on numerosarja, jonka löydät sarjan osoitteesta. Tunniste tulee heti /series/ jälkeen, esimerkiksi https://archiveofourown.org/series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } piilottaaksesi tietyn ulkoisen teoksen kirjanmerkkilistauksista ja hakutuloksista. Korvaa 000 sen ulkoisen teoksen tunnisteella, jonka haluat piilottaa. (Huomaa, että ulkoisista teoksista saattaa olla useita kopioita, joilla kaikilla on oma tunnisteensa.) Ulkoisen teoksen tunniste on numerosarja, joka löytyy teoksen linkistä. Tunniste tulee heti /external_work/jälkeen, esimerkiksi https://archiveofourown.org/external_work/000.

Jos haluat piilottaa useampia asioita, voit erottaa ne pilkulla: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Muita vaihtoehtoja

Tulevien estämis- ja hiljentämistoimintojen lisäksi voit kontrolloida AO3-kokemustasi erilaisilla tavoilla:

Epäviralliset selainlaajennukset -UKK listaa joitakin
kolmansien osapuolien ohjelmia, joiden avulla voit suodattaa sisältöä, jota et halua nähdä. Lisäksi voit käyttää seuraavia työkaluja erinäisten toimintojen hallinnointiin:

Työskentelemme aina uusien toimintojen eteen, joten tiedotteita kannattaa seurata säännöllisesti. Julkaisemme useimmista merkittävistä muutoksista AO3:n uutisissa vähän ennen niiden käyttöönottoa.Voit myös seurata @AO3_Status-tiliä Twitterissä tai ao3org-tiliä Tumblrissa pysyäksesi ajan tasalla.